16. februar 2018

Har du lyst til å begynne

Vi har fire klubbsykler som kan lånes av nybegynnere bare for å prøve seg eller som en del av et nybegynner kurs. Med 4 forskjellige sykkelstørrelser kan barn (må være fylt 5 år) og ungdom (også voksne) få prøve seg. OBS. Er du under 16 må du ha en ledsager med deg som er over 18. Det første nybegynnerkurs pleier å begynne i april og neste etter sommerferie i september. Eller du kan ta kontakt og avtale en tid for å møte opp.

Bla ned for en kort beskrivelse av hva som trengs for å kunne prøve seg; eller åpne PDF filen Begynn med Trial for mer utfyllende detaljer: krav, kostnader, utstyr, osv.

Klikk linken for å åpne PDF filen i en ny fane: BegynnMedTrial.pdf .  OBS filen er ikke oppdatert etter at den nye appen «kom-og-prøv», se under.

OBS. NMF har nylig (mars 2021) lansert en ny app: «kom-og-prøv» som skal erstatte alt som er beskrevet her, mer eller mindre. Det er det gamle SMS-lisens systemet som erstattes og som går ut 6. april. Vi holder på å oppdatere våre veiledninger, men imens, det som er beskrevet her, fungerer fortsatt .

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål.

 

Til orientering er det andre trialklubber i regionen du kan ta kontakt med hvis de er nærmere:

  • Vestkant Trial på Loddefjord, NMK Bergen på Eikås, Osterøy MSK, Voss TK and Hardanger MSK på Utne.

 

OBS. Hvorfor regler og lisenser: Trial er en motorsport som utøves i terreng (i motsetning til en bane og i hvert fall ikke på veiene) og kommer dermed under Norges lovverk for ferdsel i utmark i tillegg til ferdsel med kjøretøy. Det er strenge regler fra politi og myndighetene for denne aktiviteten, spesielt for de som ikke er myndig. Heldigvis har forbundene (NIF og NMF) klart å få dispensasjon slik at vi kan utøve sporten vår med minst mulig bryderi. Dette innebærer selvfølgelig noen forpliktelser. Foruten reglementer som må følges er det påbud om at den som kjører, enten for å prøve eller for gøy eller for konkurranser, må være et medlem i en klubb tilsluttet NMF og har en lisens (som hovedsakelig er 3. parts forsikring).

 

Å bli medlem:

Som nevnt i mer detaljer i Begynn med Trial PDF filen, for å bli medlem i klubben må du først ha en profil i Norges Idrettsforbund (NIF). Det er best å starte i MinIdrett og lage en profil der. Hvis du allerede har en profil (fra fotball eller annen NIF aktivitet), kan du bare logg inn til den. Deretter skal du koble deg til klubben Bergen Trial Team slik at du er medlem hos oss. Du kan være medlem i så mange klubber du ønsker. Klikk på fanen Medlemskap og så Finn ny klubb. Tast inn Bergen Trial Team og trykk Søk. Deretter haker du av for Motorsport og Trial. Foreldre som ikke skal kjøre selv setter en hake på Minder (assistent). Trykk så Send søknad.

Eller klikk her på denne linken: https://medlemskap.nif.no/

Når vi får søknaden om medlemskap, godkjenner vi den og en medlemskaps-faktura sendes dere. Den kan betales i MinIdrett eller i banken. Vi får melding når den er betalt og da er dere medlem. Merk. Pengene havner til slutt hos oss.

 

Å få en lisens:

Lisens for å prøve heter «Kom-og-Prøv» lisens. Den kjøper du på SMS for 165 kr for barn (5-12 år) og ungdom (13-19) eller 325 kr for  og voksne (20+) (i 2021). Send PRØVBARN eller PRØVVOKSEN til 2380. Kan gjøres når som helst, men selvfølgelig før man begynne å kjøre. Kom-og-Prøv lisensen varer i 3 måneder fra kjøpsdatoen og er gyldig kun for opplæring.

I løpet av denne prøve-perioden skal du utføre den obligatoriske e-lærings lisenskurs på ekurs.nif.no for å lære sikkerhet og annen teori. Foreldre tar kurs for barn (5-12 år), men gjerne sammen. Merk: kurset tar flere timer og det anbefales å ta det over flere kvelder. Logg inn med samme bruker som på  Min idrett. OBS. Ta være på kursbeviset … trengs når du skal søke ordinær lisens.

For å kjøre videre etter denne prøve-perioden, eller om du vil delta på et arrangement, må du ha en ordinær lisens. Ordinær lisensen heter Nasjonal Lisens. Den må søkes om (inkluderer en egenattest på helsen din) i tillegg til praktisk og teoretisk prøve som du fikk i opplæringsperioden … skjema har klubben eller kan lastes ned fra nettsiden til NMF. En Nasjonal Lisens koster 180 kr pr år for barn, 1590 kr for ungdom og 2290 kr for voksne (i 2021). For å kjøpe lisensen, logg inn på Min idrett der du meldte deg inn i klubben. Merk. Lisensavgifter havner hos NMF.